Boek
Nederlands

Vuer

Angie Sage (auteur), Mark Zug (illustrator), Erica Feberwee (vertaler)
Als Marcellus Pye het Alchemistische Vuer aansteekt om de Tweekoppige Ring te ontzielen, brengt hij het koninkrijk van prinses Jenna in gevaar. Kan Septimus het kwaad van de Ring vernietigen? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Vuer
Auteur
Angie Sage
Illustrator
Mark Zug
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fyre
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2013
495 p. : ill.
ISBN
9789045116099 (paperback)

Besprekingen

In dit zevende en laatste deel van de serie ‘Septimus Heap’ komen allerlei verhaallijnen en personages uit de voorgaande delen tot een grootse apotheose. Wat volgt is een verhaal vol avonturen: de Drakenboot die dood is/lijkt, de Tweekoppige Ring die Ontzield moet worden, Prinses Jenna die de Reis met de geest van haar moeder, Koningin Cerys, gaat maken, Inkapselingen, Ontgrendelingen, vriendschappen, liefdevolle gevoelens, Geheime Transformaties, de strijd én het verbond tussen Tovenaar en Alchemist en het Vuer dat aangestoken moet worden in de Zaal van het Vuer, de zaal die voor altijd gesloten moest blijven. De avonturen rijgen zich in een rap tempo aaneen, (emotionele) diepgang wordt niet altijd gehaald, waardoor sommige avonturen er ‘niet echt toe lijken te doen’. Magische (Magiek) woorden zijn, mét hoofdletter, vetgedrukt; dit leidt enigszins af en heeft geen verdere functie. Ieder hoofdstuk (49 hoofdstukken) start met een kleine, gedetailleerde zwart-wittekening en het boek slu…Lees verder

Septimus Heap. Vuer

Zevende en laatste deel van de serie ‘Septimus Heap’. Zo goed als alle personages uit de vorige boeken komen terug en brengen het verhaal tot een magistrale apotheose. Het is dus echt wel noodzakelijk dat de vorige delen gelezen werden.
Septimus, de hoofdfiguur, Jenna en Beetle zijn nu veertien jaar en zijn belangrijke spilfiguren in de Burcht. Septimus zal over iets meer dan twee jaar Buitengewone Tovenaar worden. Jenna wordt bijna gekroond tot Koningin en Beetle is ondertussen gepromoveerd tot Hoofd Hermetische Geschriften in het Manuscriptorium.
Marcellus Pye, die Septimus in het derde boek ‘Elixer’ door de tijdspiegel trok, wil het Alchemistische Vuer aansteken om zo de Tweekoppige Ring te ontzielen. Dat is nodig om het Duystere Domein, dat opgeroepen werd door Merrin Meredith, volledig te overwinnen. Septimus en Buitengewone Tovenaar Marcia hebben hun handen vol met het wegwerken van de laatste stukken Duysternisse. Als de Tweekoppige Ring vernietigd wordt, zal de bur…Lees verder

Over Angie Sage

Angie Sage (geboren op 19 juni 1952) is een Engelse auteur die vooral bekend is van haar Septimus Heap-reeks.

Biografie

Sage groeide op in Engeland, achtereenvolgens in de vallei van de Theems, Londen en Kent. Haar vader, die uitgever was, bracht steeds blanco notitieboekjes mee naar huis, die zij dan volschreef en -tekende met verhalen en illustraties. Angie Sage studeerde in het begin medicijnen, maar veranderde van richting en ging naar de Kunstacademie van Leicester. Daar studeerde Grafisch Ontwerp en Illustraties. Nadat ze het college had afgewerkt, begon ze boeken te illustreren. Later begon ze meer kinder- en jeugdboeken te schrijven.

Bibliografie

Septimus Heap

  1. Septimus Heap 1: Magiek (NL/BE 2005, totaal herziene uitgave 2009)
  2. Septimus Heap 2: Vlught (NL/BE 2009)
  3. Septimus Heap 3: Elixer (NL/BE 2009)
  4. Sep…Lees verder op Wikipedia