Boek
Nederlands

Naar de echte wc

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Konijn is haar geliefde potje kwijt. Ze vraagt aan haar vriendjes of zij weten waar haar potje is. Maar Tijger, Koe en Giraf zitten op de wc. Ze brengen Konijn op een idee. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Naar de echte wc
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[18] p. : ill.
ISBN
9789044839333 (hardback)

Besprekingen

Konijn is haar potje kwijt en gaat bij al haar dierenvriendjes langs om te kijken of ze het soms daar heeft laten staan. Toevallig zitten die allemaal op de wc, maar Konijn mag steeds gewoon de deur (een grote flap) opendoen. Het potje vindt ze daar niet, dus nu moet ze wel ook op de echte wc. En ‘een echte wc raak je nooit kwijt’, zoals Giraf opmerkt! Het kartonnen, vierkante peuterboek met twee afgeronde hoekjes en dunkartonnen flappen met rechte hoeken laat precies zien hoe dat naar de wc gaan in zijn werk gaat, ondersteund door een vrij uitgebreide, maar wel eenvoudige, goed op de doelgroep afgestemde tekst. Daarin wordt ook steeds de vraag gesteld wie er op de wc zit, waarbij het patroon op de deur een aanwijzing geeft (bv. door een tijgerprint). Peuters die ‘in het proces’ zitten zullen het verhaal met interesse volgen en worden uitgedaagd zich in te leven. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia