Boek
Nederlands

Olifantje in het bos

+1
Olifantje in het bos
×
Olifantje in het bos Olifantje in het bos

Olifantje in het bos

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Olifantje loopt met mama in het bos. Er is zo veel moois te zien, dat Olifantje mama's staart loslaat. Opletten hoor, anders raak je haar nog kwijt! Vierkant hardkartonnen prentenboek gebaseerd op het klassieke kinderliedje, met eenvoudige, aandoenlijke kleurentekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Olifanten
Titel
Olifantje in het bos / tekst en illustraties Annemarie van Haeringen
Auteur
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
[14] p. : ill.
ISBN
9789025881276 (hardback)

Besprekingen

Dit hardkartonnen vierkante peuterboekje met afgeronde hoeken bevat de tekst van het klassieke kinderliedje over het kleine olifantje in het bos, dat zijn moeder niet los mag laten (maar dat toch doet!). De afbeeldingen zijn uitgevoerd in aquarel tegen een witte achtergrond. Ze staan over telkens twee pagina’s, die op de schutbladen beginnen en eindigen, en verbeelden dit liedje op een aansprekende en aandoenlijke manier: het harmonieuze kleurgebruik, de zichtbare emoties en de kleine details maken dit boekje tot een potentiële klassieker. Over het innemende Olifantje verscheen eerder een aantal karton- en prentenboeken, o.a. 'Olifantje is jarig'*. Dit is opnieuw een aanrader in een prachtige reeks. Fijn boekje voor thuis en in de kinderopvang. Samen zingen en lezen met dreumesen en peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Olifantje in het bos

Met zijn slurfje houdt Olifantje de staart van mama olifant vast. Ze stappen door het bos en al gauw wordt olifantjes aandacht getrokken door knalrode paddenstoelen, een uil verderop, een prachtige bloem ... Tot het kleine olifantje verdrietig merkt dat hij zijn mama kwijt is. Wanneer hij haar in de verte hoort roepen, kan zijn geluk niet op.De illustraties zijn mooi uitgewerkt, je merkt dat er goed is over nagedacht. Zo voelt de kijker heel sterk aan hoe verdrietig het olifantje zich moet voelen, zo moederziel alleen in het bos. De olifanten zijn sober en in een mooie, expressieve tekenstijl getekend. Ook de boomstammen in het bos zijn stilistisch sober weergegeven in zachte pasteltinten. De prenten spreiden zich over een dubbele bladzijde, zo wordt de aandacht getrokken naar de beleving van het olifantje in het grote bos. Je ziet een totaalgebeuren waarin het olifantje zich hulpeloos en verdrietig voelt. De gevoelens van het olifantje zijn mooi uitgewerkt. De i…Lees verder