Boek
Engels

Evil star

Anthony Horowitz (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Matt gaat in Peru op zoek naar de plek waar de poort naar de onderwereld is en probeert te voorkomen dat het kwaad uit het verleden tevoorschijn komt. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Evil star
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker, 2006
349 p.
Aantekening
Published in 1985 as The night of the scorpion
ISBN
9781844286201 (paperback)

Besprekingen

Het tweede deel van een serie van vijf, dat aansluit bij het eerste deel 'Raven's gate'* en niet afzonderlijk is te lezen. In het eerste boek werd verteld dat de 14-jarige Matt een van de vijf kinderen is die het kwaad uit het verleden kunnen tegenhouden. Hij vertrekt nu naar Peru op verzoek van Nexus, een groep die tegen het kwaad strijdt. Daar zal de tweede opening van de aarde plaatsvinden, waardoor het kwaad tevoorschijn komt. In Peru gebeurt van alles, zoals een ontvoering, ontmoeting met de tweede jongen uit de groep van vijf, politieagenten die voor de vijand werken, ontmoeting met Inca's, het ontdekken van de poort naar de onderwereld, de rol van een ster en een satelliet en het dubbelspel van een van de Nexusleden. Een spannend verhaal, geschreven in een goede stijl en in redelijk eenvoudig Engels. Het bevat geen illustraties. De kaft toont de titel en het symbool van de vijf kinderen. Voor kinderen vanaf ca. 12 jaar een spannend verhaal. Paperback met dunne, schreefloze druk…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia