Boek
Nederlands

Waar is iedereen?

Charly Delwart (auteur), Élo (illustrator)
+1
Waar is iedereen?
×
Waar is iedereen? Waar is iedereen?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een blauwe stippeltjeseend, een oranje koe en nog drie dierenvriendjes gaan graag samen wandelen. Maar ineens is Kat weg. En dan verdwijnt Hond, daarna Konijn, Koe en ook Eend! Waar zijn ze toch? Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, grappige, felgekleurde illustraties en steeds verder afgesneden pagina’s. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Waar is iedereen?
Auteur
Charly Delwart
Illustrator
Élo 1979-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mais ils sont où?
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2021
[16] p. : ill.
ISBN
9789002272806 (hardback)

Besprekingen

Vijf ‘erg goede vriendjes’ (vijf verschillende dieren) trekken samen op. Maar plots verdwijnt de een na de ander, totdat alleen Eend nog over is. En die verdwijnt ook! Maar dan: kiekeboe! Daar zijn ze allemaal weer! De dieren verdwijnen ‘echt’ door het omslaan van de verkorte pagina’s in verschillende lengtes van dit mooi verzorgde, stevige, mat hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoekjes in oblong formaat. De eenvoudig gehouden illustraties zijn uitgevoerd in frisse kleuren. Door hun ogen hebben de dieren een komische mimiek. Het kiekeboespelletje is erg populair bij de doelgroep. De auteur is hier nog niet bekend, van de illustrator zijn tot nu toe enkele boekjes verschenen voor jonge kinderen. In alle opzichten een bijzonder geslaagde uitgave voor baby’s vanaf ca. 1 jaar.

Waar is iedereen?

Vijf dieren maken samen een wandeling. Eén voor één verdwijnen ze, tot verbazing van hun vrienden. Met een triomfantelijke ‘kiekeboe’ duiken ze op het einde allemaal tegelijk weer op.Dit heerlijke babyboekje zit heel vernuftig in elkaar. Door de trapgewijs afgesneden bladzijden, laat je telkens een dier verdwijnen door de bladzijde om te slaan. Heel leuk om voor te lezen en heel duidelijk voor de jonge toehoorder. Zo kan je samen genieten van het kiekeboe-spel waar baby’s niet genoeg van krijgen. Ook de illustraties zijn om van te genieten. Een witte achtergrond en een groene ondergrond maken het geheel eenvoudig en fris, de dieren steken er goed tegen af, met hun grote kleurvlakken. Dat deze kleuren niet stroken met de werkelijkheid stoort niet, de gele hond, blauwe eend en oranje koe leveren mooie contrasten op. Voor de volwassene is het leuk om naar de expressie te kijken. Door hun houding, dicht bij elkaar op een hoopje, met poten op of rond elkaar, straalt h…Lees verder