Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
David Sedaris neemt de lezer mee op wereldreis in een reeks humoristische, autobiografische essays. Hij beschrijft o.m. de chirurgische ingrepen van een Franse parodontoloog, de eetgewoonten van de Australische lachvogel, de hurktoiletten in Beijng en de vondst van een geprepareerde menselijke onderarm in een opgezette-dierenwinkel in Londen.
Titel
De lachvogel
Auteur
David Sedaris
Vertaler
Boukje Verheij Gerda Baardman Lidwien Biekmann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Let's explore diabetes with owls
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2013
253 p.
ISBN
9789048816842 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De Amerikaan David Sedaris (1962) is een internationaal bekend auteur die in 2010 in Nederland doorbrak en sindsdien optrad in College Tour en Carré. Hij schrijft met veel subtiele / botte / wrange / zwarte / satirische / sardonische / platte / hilarische humor. In deze verhalen van wisselende lengte gaat het over soms absurde personen en momenten uit zijn leven in Amerika en Europa, reizen naar o.a. China en Australië en op zijn observaties gebaseerde gefingeerde personages en situaties. Lezers hardop laten lachen is een prestatie; Sedaris krijgt het voor elkaar. Middels zijn humor en soms karikaturale schetsen stelt Sedaris allerlei zaken aan de orde, soms luchtig, soms zeer indringend. Thema’s als eenzaamheid, discriminatie, vooroordelen, de gezondheidszorg, internationale verschillen in opvattingen en misconcepties, het leven in zijn algemeenheid en het volwassen en ouder worden. Als je de lachtranen hebt weggeveegd, heeft Sedaris je wel aan het denken gezet. Uitstekend vertaald. …Lees verder

Over David Sedaris

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door WBUR

David Sedaris (26 december 1956) is een Amerikaanse auteur. Veel van zijn humor bestaat uit autobiografisch materiaal over zijn grote familie van Griekse afkomst, uit zelfspot, zijn vele baantjes en zijn leven in Frankrijk met zijn partner Hugh Hamrick.

Jeugd

David Sedaris werd geboren in Binghamton, New York, als zoon van Lou en Sharon Sedaris. Hij groeide op in Raleigh, North Carolina. David Sedaris is half Grieks, half Amerikaans. Zijn moeder was protestant en zijn vader is Grieks-orthodox.

Sedaris groeide op in een buitenwijk van Raleigh, North Carolina. Hij is het tweede kind in een gezin van zes kinderen. Zijn oudere zus is Lisa, daarna volgen Gretchen, Amy, Tiffany en Paul (die ook wel Haantje wordt genoemd, of zichzelf zo noemt). In zijn tiener- en twintigerjaren hield David Sedaris zich half-en-half bezig met visuele en performance kunst. Zijn gebrek aan talent beschrijft hij in verschillende verhalen, onder andere i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties