Boek
Nederlands

Nijntje voelboek dieren

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje voelboek dieren
×
Nijntje voelboek dieren Nijntje voelboek dieren

Nijntje voelboek dieren

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Van wie zou dat zachte gele buikje zijn? Niet van het schaapje want haar buik is wit. Ook het nijlpaard, de kip en de ijsbeer hebben een ander buikje. Maar wat voor buik heeft het eendje? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren, met stoffen voelelement met een piepgeluid. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Nijntje voelboek dieren
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2021
[10] p. : ill.
ISBN
9789056478292 (hardback)

Besprekingen

Op het omslag van dit vierkante, hardkartonnen boekje, met een ovale uitsnede in voorkant en onderliggende pagina’s, staat een wit schaapje met een gele buik van zachte stof. Dat klopt natuurlijk niet. Ook bij het nijlpaard, de kip en de ijsbeer past deze buik niet. Tot slot wordt duidelijk wie de eigenaar is: een knalgeel eendje. Op de linkerpagina staat telkens de vraag of de buik wel bij het afgebeelde dier hoort; rechts volgt een opmerking over hoe de buik van het betreffende dier er dan wel uitziet of hoe die voelt. Een druk op de buik geeft een piepgeluidje. Met herkenbare illustraties in Bruna-stijl, met dik zwart omlijnde vormen in sprekende kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond, met hier en daar een toevoeging als bloemetjes, een rij kuikentjes of sneeuwvlokken. Een boekje dat aanleiding geeft te praten over kleuren, dierengeluiden te maken of iets over de dieren te vertellen. Aantrekkelijk uitgevoerd interactief boekje voor baby's en dreumesen vanaf ca. 1 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ert…Lees verder op Wikipedia