Boek
Nederlands

Zoek en vind : rupsje Nooitgenoeg

Eric Carle (auteur), Naomi Tieman (vertaler)
+1
Zoek en vind : rupsje Nooitgenoeg
×
Zoek en vind : rupsje Nooitgenoeg Zoek en vind : rupsje Nooitgenoeg

Zoek en vind : rupsje Nooitgenoeg

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wie fladdert er boven de bomen en fluit het mooiste lied? En wie graaft er lange tunnels, diep onder de grond? Kun je alle dieren vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages, flappen en voelelementen door relie͏̈f. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Zoek en vind : rupsje Nooitgenoeg
Auteur
Eric Carle
Vertaler
Naomi Tieman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar's hide & seek
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
[10] p. : ill.
ISBN
9789025772628 (hardback)

Besprekingen

Een nieuwe uitgave rond het bekende, kleine rupsje. Dit stevige kartonboek met afgeronde hoeken heeft flapjes, voelelementen door reliëf en uitgestanste sporen om te volgen. Ontdek samen de prachtige natuur en de dieren die erin leven. Kleintjes kunnen met hun vinger het spoor volgen, dat steeds uitkomt bij een flapje. Onder de flappen vindt je het antwoord op de vraag die in de tekst gesteld wordt. De vrolijke tekst op rijm loopt goed, en nodigt uit tot aanvullen (‘Wie fladdert er boven de bomen, en fluit het mooiste lied? Zingende, vrolijke vogeltjes... Hoor je ze? Twiet-twiet!’). De illustraties in Carles bekende collagestijl zijn als vanouds kleurrijk en vol structuren en details. Op elke dubbele pagina kun je bovendien speuren naar Rupsje Nooitgenoeg. De verschillende voelelementen maken het geheel tot een interactief boek, dat dreumesen uitnodigt om samen te kijken, te voelen en te ontdekken. Een vrolijk dierenboek voor kleintjes vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia