Dvd
Nederlands

Klem. Het complete derde seizoen

Frank Ketelaar (regisseur), Marie-Mae Van Zuilen (acteur), Barry Atsma (acteur)
Belastingambtenaar Hugo sluit een deal met de FIOD waardoor hij weer in contact komt met Marius.
Extra onderwerp
Thrillers (film)
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
10 x ca. 50 minuten
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8711983971882

Besprekingen

Derde en laatste seizoen van de dramaserie van Frank Ketelaar (Overspel; Het verlangen). Het leven van weduwnaar en hoge belastingambtenaar Hugo (Barry Atsma) is via zijn dochtertje verbonden geraakt met dat van crimineel Marius (Jacob Derwig) en zijn vrouw Kitty (Georgina Verbaan). Na een reeks dramatische gebeurtenissen is Hugo ontslagen bij de belastingdienst en werkt hij als fiscaal adviseur. De FIOD doet hem in ruil voor rehabilitatie een voorstel, maar deze deal is behoorlijk riskant. Zo komt Hugo opnieuw in contact met Marius en Kitty die een nieuw leven willen beginnen, maar toch weer in de criminaliteit belanden. Nieuw in dit seizoen zijn onder meer Thom Hoffman en Thomas Acda als schimmige zakenmannen. Mark Moorman (Volkskrant 9-10-’20): ‘(…) Het geeft deze deal de perfecte alledaagsheid waar Klem altijd zo sterk in is (…) Het derde en laatste seizoen van Klem is de beste reeks tot nu toe, en dat zegt wel wat. (…) De acteurs zijn inmiddels vergroeid met hun rollen en vinden …Lees verder

Over Frank Ketelaar

Frank Ketelaar (Amsterdam, 15 maart 1960) is een Nederlands scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Na het vwo ging hij Nederlands studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie brak hij af omdat hij popmuzikant wilde worden. Hij speelde onder andere gitaar in new wave popband The Dutch. Later werd hij componist in het theater.

Ketelaar studeerde daarna 'scenario en regie' aan de Filmacademie. Zijn afstudeerproject was De gelukkige vuilnisman (1991, VARA). Op de Filmacademie werkte hij samen met Maarten Treurniet en Joram Lürsen. Voor beiden schreef hij hun eindexamenfilm, respectievelijk Het nadeel van de twijfel en De Finales.

Sinds 1992 is Ketelaar voornamelijk werkzaam als scenarist. In 2006 verscheen zijn debuutroman Avond aan Avond.

Privé

Ketelaar is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees verder op Wikipedia