Boek
Engels

Wish you were here

Graham Swift (auteur)

Wish you were here

Graham Swift (auteur)
Genre:
Als een Engelse campingeigenaar bericht krijgt dat zijn broer als militair in Irak is gesneuveld, denkt hij terug aan zijn jeugd die zij samen op de familieboerderij hebben doorgebracht.
Titel
Wish you were here
Auteur
Graham Swift
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Picador, 2011
352 p.
ISBN
9780330535878 (paperback)

Besprekingen

Na de zelfmoord van een Engelse boer verkoopt zijn oudste zoon Jack de familieboerderij en begint een camping op het eiland Wight. Daar krijgt hij een brief van het Engelse leger dat zijn broer, die vanaf zijn 18 militair was, in Afghanistan om het leven is gekomen. Als Jack naar het militaire vliegveld rijdt en daar aan de ceremoniële begrafenis deelneemt, reconstrueert hij in zijn gedachten de jaren die hij samen met zijn broer en zijn vader op de boerderij heeft doorbracht. Hoewel zijn moeder voor de normale kinderjaren had gezorgd, was zijn vader niet in staat om na haar dood hun leven weer op de rails te zetten. Problemen in de landbouwsector na de gevallen van mond-en-klauwzeer voegen toe aan de droevige sfeer. Sombere herinneringen van Jack gaan gepaard met ongegrond schuldgevoel en gebrek aan zelfvertrouwen. Het thema van gemiste kansen in het familieleven komt diepgaand aan bod. Het boek bevat intense en ontroerende scènes verteld door de alwetende verteller die door de ogen …Lees verder

Over Graham Swift

Graham Colin Swift (Londen, 4 mei 1949) is een Brits schrijver. Hij studeerde in Cambridge en York en was een vriend van dichter-schrijver Ted Hughes.

Werk

Swift geldt heden ten dage als een van de belangrijkste Britse schrijvers. Zijn werk is in meer dan twintig landen vertaald en meerdere malen bekroond. Hij verkreeg grote bekendheid met zijn romans Waterland (1983) en Laatste ronde (1996), beide ook verfilmd.

Een centraal thema in Swifts werk is de functie van de herinnering, in het persoonlijk leven van ieder afzonderlijk mens, maar ook als collectieve herinnering en haar relatie tot de geschiedenis. Swifts personages bevinden zich doorgaans in de herfst van hun leven en proberen door diep te graven, terug te blikken en te bespiegelen. Ze duiden de gebeurtenissen, om vervolgens de balans op te maken. Kleine, schijnbaar banale gebeurtenissen blijken dikwijls ingrijpende gevolgen te hebben. Swift hanteert in veel…Lees verder op Wikipedia