Boek
Nederlands

Stapje voor stapje

Stapje voor stapje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een klein muisje, olifantje, hondje, neushoorntje en andere jonge dieren zetten in hun luier hun eerste stapjes. Ook een kleine dreumes is heel trots dat hij leert lopen. Vrijwel vierkant hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Opgroeien, Baby's, Dieren
Titel
Stapje voor stapje
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[20] p. : ill.
ISBN
9789044839319 (hardback)

Besprekingen

Muisje, poes, olifantje en zes andere babydieren, allemaal met een luier, wagen hun eerste pogingen om te gaan staan en hun eerste stapjes te zetten. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot; op de grote, over dubbele pagina’s doorlopende illustraties zijn hun aandoenlijke pogingen te volgen. Op de laatste pagina’s dribbelt een kindje vrolijk over het gras, de aanhouder wint! De zachtgekleurde illustraties bestaan uit grotere vlakken met slechts enkele details. De dierenkoppen zijn in verhouding extra groot en de grote ronde ogen trekken de aandacht. Een eenvoudige tekst becommentarieert. Evenals de inhoud is de royale, vierkante uitgave qua uitvoering goed afgestemd op dreumesen: in stevig dunkarton met twee afgeronde hoekjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max