Grote letter
Nederlands

De al te grote fantasie van Olivia Joules

Helen Fielding (auteur)

De al te grote fantasie van Olivia Joules

Een Engelse journaliste ontmoet in Amerika een mysterieuze Fransman; haar vermoeden dat hij een terrorist is, maakt haar leven een stuk avontuurlijker dan voorheen.
Titel
De al te grote fantasie van Olivia Joules
Auteur
Helen Fielding
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Olivia Joules and the overactive imagination
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2005
473 p.
ISBN
9046301311 9789046301319

Besprekingen

Olivia Joules wordt als journaliste uitgezonden, voor The Sunday Times en Elan, naar de presentatie van een nieuwe gezichtscrème in Miami (VS). De maker van de zalf, Pierre Feramo, wekt haar achterdocht. Hij is niet de Fransman voor wie hij zich uitgeeft, maar een Soedanees. Als er in Miami een groot schip, de OceansApart, explodeert, vermoedt Olivia een terroristisch complot tegen de Westerse wereld. Haar hoofdredacteur wijt dit aan haar al te grote fantasie. Maar juist daardoor, en door een grote opmerkingsgave, graaft Olivia verder. Het brengt haar naar de filmwereld in Los Angeles, naar het Caribisch gebied en de woestijn in Soedan. Uiteindelijk ontwikkelt ze zich tot een meesterspion van de CIA, die Takfiri, een zijtak van Al-Qaeda, en hun acties dwarsboomt. Deze roman van Fielding is met veel vaart en humor geschreven; de spanning rond aanwijzingen en twijfels is goed opgebouwd. Fielding heeft hiervoor ook uitgebreid onderzoek gedaan. Na 'Bridget Jones' is ze erin geslaagd een n…Lees verder

Over Helen Fielding

Helen Fielding (Morley, Yorkshire, 19 februari 1958) is een Engels schrijfster van columns en boeken. Ze studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Fielding begon met columns te schrijven onder het pseudoniem Bridget Jones in de krant The Independent. Door het succes hiervan besloot Helen Fielding een boek te schrijven over Bridget Jones. Het boek Bridget Jones's Diary kwam in 1996 uit en werd in 2001 verfilmd met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant. Ook de boeken Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby: The Diaries werden verfilmd.

Bibliografie

  • 1994: Cause Celeb (nl: Geloof, hoop en liefdadigheid)
  • 1996: Bridget Jones's Diary (nl: Het dagboek van Bridget Jones)
  • 1999: Bridget Jones: The Edge of Reason (nl: Bridget Jones: het nieuwe dagboek)
  • 2001: Bridget Jones's Guide to Life
  • 2004: Olivia …Lees verder op Wikipedia