Daisy
Nederlands

Voor de wolven

Jodi Picoult (auteur), Davida Van Dijke (vertaler)
+1
Voor de wolven
×
Voor de wolven Voor de wolven

Voor de wolven

Jodi Picoult (auteur), Davida Van Dijke (vertaler)
Luke Warren, die zijn hele leven wolven bestudeerd heeft in de Canadese bossen, belandt in een coma als gevolg van een auto-ongeluk. Zijn vrouw, volwassen zoon en puberdochter moeten beslissen over zijn lot. Ze hebben geheimen voor elkaar en die dreigen aan het licht te komen.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Voor de wolven
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Davida Van Dijke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lone wolf
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
15:46
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Vlaamse stem

Besprekingen

De Amerikaanse bioloog Luke Warren heeft voor een leven tussen de wolven gekozen om ze te bestuderen Zijn vrouw Georgie kon de eenzaamheid niet aan en heeft hem verlaten, Luke’s zoon Edward vlucht naar Thailand nadat hij over zijn homoseksualiteit heeft verteld. Alleen Cara, de dochter, kiest voor haar vader. Na een auto-ongeluk waarbij Luke niet meer uit zijn coma zal ontwaken, komt het gezin bij elkaar om een ingrijpende beslissing te nemen. De hoofdpersonen vertellen in afwisselende hoofdstukken, in een eigen lettertype (deels cursief), hun verhaal waardoor de karakters duidelijk naar voren komen. De verteltoon is aantrekkelijk met rijke zijwegen en achtergrondinformatie, vooral het gedrag van wolven wordt boeiend beschreven. De auteur van vele bestsellers heeft dit verhaal gebaseerd op het leven van Shaun Ellis, bekend als de 'Wolf man' en trekt parallellen tussen het groepsleven van wolven en een gezin. Met leesgids met discussievragen en een interview met Jodi Picoult. Kleine druk.

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Zij schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn wereldwijd 14 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De kleine getuige
  • Secon…Lees verder op Wikipedia