Makkelijk lezen
Nederlands

Overstroming

Karin Giphart (auteur)
Lisa en Eric worden verrast door een overstroming en vluchten naar een dementerende bovenburman. Die heeft een bootje. Wordt dat hun redding?
Titel
Overstroming
Auteur
Karin Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2015
88 p.
ISBN
9789086962143 (paperback)

Besprekingen

Wat gebeurt er eigenlijk als de grootste natuurramp ons land treft: als de Randstad overstroomt? Hierover gaat dit verhaal. Het stormt al een paar dagen. De regen wordt steeds heviger. Op Valentijnsdag hebben Lisa en Eric hun eerste date. Bij Eric thuis. Zijn ouders zijn het weekend weg. Als Lisa bij Eric is, blijkt hoe erg het weer tekeer gaat. Het water stroomt de gang en de woonkamer in. Ze vluchten naar de eerste verdieping. Dan valt ook de elektriciteit uit. Boven Eric woont gelukkig nog een oude, dementerende buurman. Die helpt ze, want hij is op alles voorbereid. Hij heeft namelijk de Watersnoodramp van 1953 overleefd. Maar dan moeten ze toch naar buiten. In een bootje op het water. De straten zijn doodstil. De stad lijkt op een spookstad, zo onder water. De kat wordt onrustig en wil eruit. Daardoor valt Eric uit het bootje. Hij wordt door de stroom meegesleurd. Gaat hij het redden? Makkelijk lezen-uitgave. Oorspronkelijk verhaal. Karin Giphart schreef deze roman speciaal voor …Lees verder

Over Karin Giphart

Karin Ellen Giphart (Dordrecht, 29 oktober 1968) is een Nederlandse auteur en singer-songwriter. In 2005 debuteerde zij met de roman Maak me blij en de cd And she bites.

Karin Giphart werd geboren in Dordrecht, als tweede kind van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die van 1977 tot 1989 lid van de Tweede Kamer was voor de PvdA. Haar vader en moeder scheidden toen Karin acht jaar oud was. Zij bleef bij haar moeder wonen, terwijl haar broer (Ronald Giphart) met zijn vader meeging.

Karin is afgestudeerd in Engelse literatuur en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter. Op haar dertigste realiseerde zij zich dat ze lesbisch was.

In 1995 overleed haar moeder, waar Ronald in 2000 het boek Ik omhels je met 1000 armen over schreef. Hij vroeg zijn zus daar een alinea aan toe te voegen. Omdat hij deze passage bij optredens vaak voorlas werd Karin door zijn uitgever gevraagd om zelf een roman te schrijven.

In Maak m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties