Boek
Nederlands

Herfst en winter

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Herfst en winter
×
Herfst en winter Herfst en winter

Herfst en winter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een dreumes (ik-persoon) gaat in de herfst met de paraplu naar buiten. De blaadjes van de boom vallen op de grond. Daarna wordt het winter en speelt hij lekker in de sneeuw. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Herfst, Winter
Titel
Herfst en winter
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[24] p. : ill.
Aantekening
Verzamelbundel van de eerder apart verschenen titels Herfstblaadjes en Wintersneeuw
ISBN
9789044843866 (hardback)

Besprekingen

In dit kleine hardkartonnen prentenboekje gaat een dreumes (ik-persoon) in de herfst en vervolgens in de winter lekker naar buiten. De dreumes laat ons zien wat er gebeurt in deze jaargetijden en wat voor leuke dingen je dan kunt doen. Bevat kleurrijke, vet omlijnde illustraties van o.a. vallende bladeren, kale bomen, beukenootjes en vervolgens van sneeuwpoppen en een slee. De vrolijke dreumes is gekleed in bij het seizoen passende kleding. Op elke spread staat bij de illustratie een uitnodigende tekst van enkele zinnen. De tekeningen zijn eenvoudig en door de zwarte omlijning tegen een witte ondergrond zijn ze heel duidelijk. Dit is een bewerking van twee eerder afzonderlijk verschenen boekjes over het dagelijks leven van peuters: ‘Herfstblaadjes’* (2e dr., 2014) en ‘Wintersneeuw’** (2e dr., 2013). Op dezelfde manier uitgegeven zijn o.a. ‘Wassen en slapen’ en 'Eten en spelen'***. Fleurig boekje met een frisse uitstraling, en vanwege de stevigheid heel hanteerbaar voor peuterhandjes. …Lees verder

Herfst en winter

Een peuter stapt door de regen in de herfst, in regenkledij en onder een paraplu. De blaadjes vallen van de bomen en de eekhoorn verzamelt nootjes. In de winter trekt de peuter muts, sjaal en wanten aan om een sneeuwman te gaan maken en te sleeën.Dit is een verzamelbundel van twee herwerkte titels: Herfstblaadjes en Wintersneeuw. Links vind je telkens drie lijnen tekst, waarbij het centrale woord vetgedrukt is. Dat woord is links ook geïsoleerd afgebeeld, tegen een witte achtergrond. Rechts is het voorwerp in context geplaatst. De tekenstijl van Liesbet Slegers is voldoende bekend: vrij statische, zwart omlijnde figuren in felle kleurtjes tegen een witte achtergrond. De tekst is pure beschrijving, met veel herhaling in structuur, weinig geïnspireerd. Het boekje geeft peuters een clichébeeld van de wereld in de herfst en winter. Maar het spreekt ongetwijfeld veel kleine kindjes en hun (groot)ouders aan.


Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia