Boek
Nederlands

De familievriend

Lisa Jewell (auteur)

De familievriend

Lisa Jewell (auteur)
Nadat haar drie volwassen zonen min of meer met succes zelfstandig zijn geworden, neemt een vrouw een dakloze zwerver in huis.
Extra onderwerp
Romans, liefde, Familie, relaties
Titel
De familievriend
Auteur
Lisa Jewell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Friend of the family
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2003
316 p.
ISBN
90-225-3553-3

Besprekingen

De drie zonen van Bernie en Gerry London zijn allen uitgevlogen en hebben hun plaats in de samenleving zonder al te veel moeite veroverd. Alleen op relationeel vlak draait het niet rond. Tony, de oudste, is een succesvol zakenman. Hij is pas gescheiden, leeft min of meer samen met de vrolijke Ness, maar is intussen stapelverliefd geworden op Millie, de vrouw met wie zijn broer Sean op trouwen staat. Sean die na enkele wilde jaren een succesvol boek geschreven heeft, broedt nu op een tweede, dat maar niet van de grond wil komen. Het vaderschap dat zich plots aankondigt, lokt hem niet echt aan. De jongste, Ned, is net terug van een volkomen mislukte poging om in Australië een toekomst op te bouwen met Monica en raakt, eens terug in Zuid-Londen waar hij weer bij zijn ouders intrekt, verkikkerd op Tony's partner Ness.

Al deze verhaallijnen convergeren met het plan van vader London, een handelaar in antiek zilver, om zijn 40-jarig huwelijksjubileum met stijl te vieren in het Ritz Ho…Lees verder
Omdat Gerald London zijn vrouw 40 jaar kent, heeft hij een surpriseparty voor haar georganiseerd waarvoor ook hun drie zonen zijn uitgenodigd. Over die drie zonen gaat dit boek. De oudste zoekt zijn identiteit na twee mislukte relaties. De middelste zoon moet leren om de niet geplande zwangerschap van zijn vriendin voorrang te geven boven zijn bestaan als schrijver. De jongste probeert na een verblijf van drie jaar in Australië het patroon van zijn leven te ontdekken. In de helderziende kamerhuurder van de ouders vinden alle drie mannen een onverwacht klankbord en raadgever. Deze familieroman die zich afspeelt in Londen in het jaar 2001, is makkelijk leesbaar o.m. door de vlotte stijl en de vele dialogen. Paperback, vrij kleine druk.