Boek
Nederlands

Zadelpijn en ander damesleed

Liza Van Sambeek (auteur)
+1
Zadelpijn en ander damesleed
×
Zadelpijn en ander damesleed Zadelpijn en ander damesleed

Zadelpijn en ander damesleed

In de reeks:
Als zeven middelbare vrouwen een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los.
Onderwerp
Fietsen
Titel
Zadelpijn en ander damesleed
Auteur
Liza Van Sambeek
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2003
303 p. : krt.
ISBN
90-446-0352-3

Besprekingen

Opmerkelijk debuut van Liza van Sambeek [pseud. van een schrijversduo] waarin zeven feministische vrouwen van rond de vijftig voor het vijfde jaar een week met elkaar gaan fietsen in de Loire-streek. De meeste dames kennen elkaar al 25 jaar, vanuit hun studententijd in Nijmegen. Links politiek feministisch activisme heeft plaatsgemaakt voor carrière maken, midlifecrises, echtscheidingen, overspel, ziektes (kanker) of de dood. Deze dagboekachtige roman is origineel qua thematiek en vorm, is vlot, openhartig en bijna schaamteloos geschreven, en zit ook ingenieus in elkaar: ieder hoofdstuk gaat over een andere vrouw en over een andere dag, zodat iedereen van alle kanten (ook de minder mooie) belicht wordt. Centraal in deze week staan de ontdekking van het overspel van de man van An met Sonia en de dood van de minnaar van Agnes. Het enige minpuntje is de soms opgefokte 'studentencorpsachtige' jolijt van deze oudere kakelende dames die zich soms als mannen gedragen. Deze tour féminin, gere…Lees verder

Over Liza Van Sambeek

Liesbeth van Erp (Valkenswaard, 1953) is een Nederlandse schrijfster, woonachtig in Den Haag.

Zij vormt samen met Ciel Heintz het schrijversduo Liza van Sambeek. Zij schreven in 2003 de roman Zadelpijn en ander damesleed onder dit pseudoniem.

Liesbeth van Erp is getrouwd en heeft een zoon en dochter.

Biografie

Liesbeth van Erp is geboren in 1953 in Valkenswaard. Na het gymnasium ging ze Geneeskunde studeren in Nijmegen. Ze werkte in een ziekenhuis in Den Haag als assistent en gynaecoloog. Ze adviseert sinds 2003 ziekenhuisbesturen, zorgverzekeraars en overheidsinstellingen over onder meer hun bedrijfsstrategie. Ze richtte De Praktijk, ondernemers in zorg op.

In 2003 verscheen Zadelpijn en ander damesleed. Van Erp schrijft ook liedjes.

Externe links

  • Liza van Sambeek
Lees verder op Wikipedia