Boek
Nederlands

Banksy ontmaskerd

Manon Berns (auteur)
+1
Banksy ontmaskerd
×
Banksy ontmaskerd Banksy ontmaskerd

Banksy ontmaskerd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Storm (11) houdt van graffiti. Als zijn moeder voor haar werk een muurschildering van Banksy mag restaureren, gaat Storm met Jimi, Juul en Lara op zoek naar de beroemde straatkunstenaar. Maar niemand weet wie Banksy is. Bovendien blijkt dat zij niet de enigen zijn die de kunstenaar willen vinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Street art, Banksy
Titel
Banksy ontmaskerd
Auteur
Manon Berns
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
207 p.
ISBN
9789020674644 (hardback)

Besprekingen

Storm (11) houdt van graffiti. Wanneer zijn moeder voor haar werk een muurschildering van Banksy mag restaureren, gaan Storm en zijn vrienden op zoek naar de straatkunstenaar. Weet hij wel dat zijn kunstwerk voortaan alleen in een museum te zien is en niet op straat, waar iedereen het kan zien? Maar hoe vind je een wereldberoemde kunstenaar van wie niemand weet wie het is? Dan verschijnt plotseling een kersverse Banksy op een muur in het dorp. Is het een boodschap voor Storm en zijn vrienden? Maar ze zijn niet de enigen die Banksy willen vinden… Zesde, zelfstandig te lezen deel in de serie 'Blockbusters'* waarin een groep kinderen telkens een mysterie rondom een beroemd kunstwerk oplost. Avontuurlijk detectiveverhaal met een mooie inhoudelijke laag over Banksy, zijn idealen en werkwijze. Daarnaast loopt een verhaallijn over klimaatproblemen en de nieuwe generatie die daar aandacht voor vraagt. Vlot leesbaar, actueel verhaal voor jongens en meisjes. Achterin een nawoord van de auteur m…Lees verder

Over Manon Berns

Manon Berns (Nijmegen, 5 december 1969) is een Nederlands kinderboekenschrijver. Haar boeken worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman.

Biografie

Berns groeide op in Bergen. Ze behaalde haar vwo-diploma en studeerde daarna Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Nadat zij in 1991 een reis naar Afrika had gemaakt, begon ze in 1994 met het organiseren van tentoonstellingen van hedendaagse Afrikaanse kunst. In 1996 vestigde zij zich in Maastricht en opende zij haar eigen galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst. In deze periode startte zij ook haar eigen Buro Berns met opdrachtgevers in de culturele wereld.

Tussen 2000 en 2006 kreeg zij samen met haar man vier zonen. Op zoek naar spannende boeken over kunst voor haar zonen ontstond het idee van de Blockbustersserie. In 2015 verscheen het eerste deel in deze serie bij uitgeverij Kluitman: Het Picasso-mysterie. Daarna verschenen Het geheim va…Lees verder op Wikipedia