Boek
Nederlands

Elisabeth ; Vrijdag zingt de nachtegaal, of Het oordeel ; Meer suers dan soets moet ic ghestadig dragen ; Van de li...

Maria Rosseels (auteur)

Elisabeth ; Vrijdag zingt de nachtegaal, of Het oordeel ; Meer suers dan soets moet ic ghestadig dragen ; Van de li...

In de reeks:
Extra onderwerp
Romans
Titel
Elisabeth ; Vrijdag zingt de nachtegaal, of Het oordeel ; Meer suers dan soets moet ic ghestadig dragen ; Van de liefde die doodt
Auteur
Maria Rosseels
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: De Clauwaert, 1981
573 p.

Over Maria Rosseels

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Queeste

Maria (Maaike) Laurentia Eugenia barones Rosseels (Borgerhout, 23 oktober 1916 - Brasschaat, 18 maart 2005) was een Vlaamse schrijfster en journaliste.

Rosseels was de dochter van Joannes Carolus Rosseels en Emma Vervliet. In 1943 gaat ze aan de slag als leerkracht, maar wordt journalist bij De Standaard in 1947. Ze zal er dertig jaar lang de filmrubriek verzorgen, evenals de vrouwenrubriek. Volgens haar opvolger Raf Butstraen schreef ze "briljante literaire beschouwingen met de film als aanleiding" en stond daarmee aan de wieg van de serieuze filmkritiek in Vlaanderen.

Haar eerste boek dateert ook uit 1947: het jeugdboek Sterren in de poolnacht. Haar bekendste boek is De dood van een non uit 1961. Het werd in 1975 verfilmd door Paul Collet en Pierre Drouot, met als acteurs onder meer Janine Bischops, Jo De Meyere en Josine van Dalsum. In 2012 werd deze roman opgenomen in de CLO 15, een canon van christelijke literatuur.

In 19…Lees verder op Wikipedia