Boek
Nederlands

Nacht in Parijs

Michael Berg (auteur)
+1
Nacht in Parijs
×
Nacht in Parijs Nacht in Parijs

Nacht in Parijs

Michael Berg (auteur)
Genre:
Een freelance journaliste raakt in Parijs betrokken bij de plotselinge dood van een populaire ultrarechtse Franse politicus.
Extra onderwerp
criminaliteit
Titel
Nacht in Parijs
Auteur
Michael Berg 1956-
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
414 p.
ISBN
9789044339314 (paperback)

Besprekingen

Freelance journaliste Chantal Zwart heeft het naar haar zin in het van haar oma geërfde huis in Parijs, binnenkort wordt haar boek over de studentenopstand van 1968 uitgegeven. Ze wordt op een nacht in paniek gebeld door Naomi, medestudente op de School voor de Journalistiek. Getrouwd en voor een opdracht in Parijs, raakte ze bij een galerievernissage aan de praat met een knappe man, ging met hem mee. Vlak voor de seks kreeg hij aan hartaanval, zij vluchtte in paniek. Chantal stelt vragen, ontdekt dat de man de populaire ultrarechtse politicus en vrouwenjager Guy Lavillier is. De volgende dag blijkt dat na de brand in het pand waar Guy stierf geen mensen zijn gevonden. Pas later wordt elders Guys zwaar toegetakelde lijk gevonden. De neerlandicus (1956), die 25 jaar journalist bij de publieke omroep was, schreef eerder vier goed besproken thrillers. Deze heel spannende vijfde, waarin Chantal terug is, heeft een complexe, uitstekend opgebouwde plot, waarin veel goed met elkaar verweven …Lees verder

Over Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen (Heerlen, 1956) die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg is een Nederlands thrillerauteur die enige jaren in Frankrijk woonde en werkte.

Bibliografie

  • Twee zomers (2008)
  • Blind vertrouwen (2009)
  • Een echte vrouw (2010)
  • Hôtel du Lac (2011)
  • Nacht in Parijs (2012)
  • Heller (2014)
  • Het meisje op de weg (2015)
  • Broertje (2017)
  • Ik zie je (2019)

Onderscheidingen

  • Hôtel du Lac werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman van het jaar.
  • Met Nacht in Parijs won hij de Gouden Strop 2013, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
  • Nominaties Het meisje op de weg: