Lettertype dyslexie
Nederlands

Het eerste optreden

Nicolle Christiaanse (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het eerste optreden
×
Het eerste optreden Het eerste optreden

Het eerste optreden

Nicolle Christiaanse (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Reka wordt gevraagd om samen met de clownspony Pipo op te treden voor zieke kinderen. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Titel
Het eerste optreden
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2013]
109 p. : ill.
ISBN
9789020694963 (hardback)

Besprekingen

Op manege De Bleshof verblijven naast paarden die met pensioen zijn, ook paarden en pony's waarmee nog gereden wordt. Twee jongens en twee meisjes helpen in hun schoolvakanties altijd mee op de manege. Pony Pipo wordt gebruikt voor optredens voor zieke kinderen. Als de vaste begeleider van de pony een hartaanval krijgt, wordt Reka gevraagd het optreden over te nemen. Wensvervullend verhaal bestaande uit allerlei grotere en kleinere gebeurtenissen op de manege, volledig chronologisch verteld, met als rode draad de voorbereidingen voor het eerste optreden van Reka met de pony. Tweede deel uit de serie 'De Bleshof'. De delen zijn los van elkaar te lezen. Eenvoudig taalgebruik, veel spreektaal. Met acht potloodtekeningen. Ongecompliceerde ontspanning voor paardenliefhebsters vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia