Boek
Nederlands

Het laatste schilderij : van Jan van Eyck tot Pablo Picasso

Patrick De Rynck (auteur)

Het laatste schilderij : van Jan van Eyck tot Pablo Picasso

Dit boek brengt nieuwe inzichten over 30 gekende schilders en hun laatste werken, o.a. Jan van Eyck, Bellini, Titiaan, Caravaggio, El Greco, Rubens, Artemisia Gentileschi, Cézanne, Klimt, Renoir, Modigliani, Munch, Mondriaan, Kahlo en Hopper, Picasso...
Titel
Het laatste schilderij : van Jan van Eyck tot Pablo Picasso
Auteur
Patrick De Rynck
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Ludion, 2021
207 p. : ill.
ISBN
9789493039506 (hardback)

Over Patrick De Rynck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bram De Rynck

Patrick De Rynck (Poperinge, 15 maart 1963) is een Belgisch classicus, actief als auteur, bloemlezer, vertaler, recensent en (eind)redacteur.

Biografie

Patrick De Rynck studeerde klassieke filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1992 verzorgde hij met Andries Welkenhuysen zijn De Oudheid in het Nederlands, een bibliografische gids en in 1993 zijn eerste bloemlezing over Griekse en Romeinse literatuur. In 1997 debuteerde hij met een een interpretatie van verhalen uit de klassieke mythologie van het Oude Griekenland. In 1999 debuteerde hij als vertaler van een biografie over Karel de Grote en begon ook teksten te schrijven voor audiogidsen (voor kinderen en volwassenen) in opdracht van Vlaamse, Brusselse en Nederlandse musea.

Hij recenseert boeken in verband met de oudheid, sinds 1996 voor De Morgen en sinds 2000 in de Standaard der Letteren. Hij is soms ook te horen op VRT-radiozenders.

Als eindre…Lees verder op Wikipedia