Boek
Engels

Second place

Rachel Cusk (auteur)

Second place

Genre:
Een ouder wordende schrijfster weet niet goed meer wat haar rol is in haar afgelegen huis, met een volwassen dochter en een teruggetrokken echtgenoot.
Onderwerp
Relaties, Kunstenaars
Titel
Second place
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber, 2021
207 p.
ISBN
9780571366699 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De Britse Rachel Cusk (1967) laat in haar werk, zowel fictie als non-fictie, haar lezers getuige zijn van haar persoonlijke zoektocht naar de waarheid. De waarheid over de betekenis van vrouwelijkheid en ouder worden, over moederschap, huwelijk en over creativiteit en kunstenaarschap. Haar werk bevat meestal autobiografische elementen. In deze nieuwe roman gaat het om een ouder wordende schrijfster die niet goed meer weet wat haar rol is in haar afgelegen huis, met een volwassen dochter en een teruggetrokken echtgenoot. Thema is wat het betekent om niet op de eerste plaats te staan in een relatie: tussen man en vrouw, moeder en dochter of tussen kunstenaar en zijn omgeving. Het stellen van grenzen is dan belangrijk. Cusk werkt dit uit aan de hand van een uit de hand lopende logeerpartij van een kunstenaarskoppel bij het oudere schrijversechtpaar. Maar bij Cusk is de plot ondergeschikt aan de boodschap. Cusk’s werk werd meerdere malen bekroond en de auteur hield in 2019 in Groningen de…Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia