Daisy
Nederlands

De dochter van de imker

Santa Montefiore (auteur), Isabelle De Ryck (verteller)
+1
De dochter van de imker
×
De dochter van de imker De dochter van de imker

De dochter van de imker

Santa Montefiore (auteur), Isabelle De Ryck (verteller)
Een jonge vrouw, die erg beschermd is opgevoed, wordt verliefd op een rockzanger en besluit alle remmen los te gooien.
Titel
De dochter van de imker
Auteur
Santa Montefiore
Verteller
Isabelle De Ryck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beekeeper's daughter
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
11:53
Oorspr. uitgever
Boekerij
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

In het Britse Wallbridge van de jaren veertig in de 20e eeuw gaat de jonge Grace trouwen met haar jeugdliefde. Maar eigenlijk voelt ze veel meer liefde voor Rufus, een knappe aristocraat. Zo'n 35 jaar later ontmoet ook Trixie, de dochter van Grace, een grote liefde. Ze valt als een blok voor Jasper, zanger van een Britse rockband. Trixie, die inmiddels met haar familie in Amerika woont, wil niets liever dan ervandoor gaan met haar Britse liefde. Ze werd erg beschermd opgevoed en is toe aan een uitdagender leven. Trixie begrijpt niet waarom haar moeder wel voor zo'n veilig bestaan kiest, totdat ze erachter komt wat Grace allemaal heeft meegemaakt. Het blijkt dat moeder en dochter heel wat meer op elkaar lijken dan gedacht. Ook deze roman van de bestsellerauteur is weer meeslepend geschreven. De personages hebben diepgang en blijven interessant tot op de laatste pagina. Vrij kleine druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (2 februari 1970), is een Brits schrijfster. Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiƫn op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentiniƫ.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia