Dvd
Engels

Florence Foster Jenkins

Stephen Frears (regisseur), Meryl Streep (acteur), Hugh Grant (acteur)

Florence Foster Jenkins

Stephen Frears (regisseur), Meryl Streep (acteur), Hugh Grant (acteur)
In de jaren veertig is operazangeres Florence Foster Jenkins ondanks haar gebrek aan zangtalent een ware vedette in New York.
Titel
Florence Foster Jenkins
Regisseur
Stephen Frears
Acteur
Meryl Streep Hugh Grant Simon Helberg
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
110 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5414937033348
mooov

Besprekingen

Biografische film van Stephen Frears (Philomena; The queen) met Meryl Streep en Hugh Grant. Florence Foster Jenkins (1868-1944) is een New Yorkse societydame die zich dankzij het fortuin van haar ouders kan wijden aan haar grote passie: zingen. Helaas is ze een zeer slechte zangeres, maar ze wordt door haar tweede echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, in bescherming genomen. Ook haar nieuwe pianist Cosmé McMoon (Simon Helberg) wordt een grote steun. Hoogtepunt van de film is een liefdadigheidsconcert in een uitverkochte Carnegie Hall in 1944. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 22-9-'16): '(...) Er is waarschijnlijk geen andere actrice die zo stralend en vol overgave vals kan zingen (...) In de handen van Frears wordt Florence Foster Jenkins fijn, prachtig vormgegeven, publieksvriendelijk vermaak. (...) Zo ga je als kijker, net als de mensen om haar heen, steeds meer van haar houden - en raak je gewend aan het gekweel. (...)' In 2015 verfilmde Xavier Gian…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia