Boek
Nederlands

Boer Boris start de motor! : een uitklapboek

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris start de motor! : een uitklapboek
×
Boer Boris start de motor! : een uitklapboek Boer Boris start de motor! : een uitklapboek

Boer Boris start de motor! : een uitklapboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Boer Boris bestuurt de hoge appelplukmachine, de diepe graafmachine en de brede ploeg om de grond los te maken. En wie bungelen er aan de hoge hijskraan? Vierkant kartonnen prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Met uitklappagina's die naar verschillende kanten openklappen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Boer Boris start de motor! : een uitklapboek
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[14] p. : ill.
ISBN
9789025774639 (hardback)

Besprekingen

Het dagelijks leven van Boer Boris op de boerderij komt langs via de werktuigen die hij gebruikt. Achter stevige uitklappagina’s verschijnen een appelplukmachine die in de hoogte appels plukt, een graafmachine die een diep gat graaft, een tractor met ploeg die ervoor zorgt dat er breeduit gezaaid kan worden en een hijskraan waaraan zusje Sam en broertje Berend hoog in de lucht hangen. De pagina’s kunnen overeenkomstig de functie van de machines een bepaalde richting uitgevouwen worden. Dat maakt het een spannende interactieve zoektocht voor jonge kinderen. Naar welke kant klap je het open en wat zal er verschijnen? En waar is Boer Boris als Sam en Berend op de schuit naar de markt gaan? Een vrolijk uitklapboek van de bekende kleuterboer met korte rijmende zinnetjes en illustraties vol kleine grapjes. Het muisje, de kat en de hond zijn natuurlijk weer op (vrijwel) alle pagina's van de partij. Om samen ontdekkingen in te doen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. Ook…Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, …Lees verder op Wikipedia