Boek
Nederlands

Doe je mee?

Thierry Bedouet (illustrator)
+1
Doe je mee?
×
Doe je mee? Doe je mee?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kun jij een boze beer nadoen? Frons je wenkbrauwen maar en brom hard! Of ben je een slaperige schildpad die hard geeuwt, of een kleine kikker die zijn tong uitsteekt? Vierkant interactief hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met kijkgat, een spiegel en eenvoudige opdrachten. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Dierengeluiden
Titel
Doe je mee?
Illustrator
Thierry Bedouet
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Si tu étais ...
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2021
[20] p. : ill.
ISBN
9789002272790

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken, waarin op de voorzijde een spiegeltje is verwerkt. Elke rechterpagina is voorzien van een rond gat, waardoor een iets grotere spiegel te zien is die op de laatste pagina is bevestigd. In de tweeregelige tekst wordt de kleine toehoorder direct aangesproken en uitgenodigd onder meer een knorrige beer na te doen, een gek schaapje of een grappend aapje. Hij of zij kan daarbij zichzelf in het onderliggende spiegeltje bekijken. Bij elk dier wordt ook nog een passend geluid gemeld, in een iets grotere, dik gedrukte letter. Op de linkerpagina’s staat het betreffende dier, precies zoals in de beschrijving wordt vermeld, bijvoorbeeld met gefronste wenkbrauwen en een boze blik. De manier van illustreren is gestileerd en goed herkenbaar. Met grappige details, zoals een slakje aan de rand van de spiegel. Uitdagend interactief peuterboek waarmee de motoriek en mimiek geoefend kunnen worden. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Doe je mee?

Doe je mee? is een kartonnen spiegelboekje voor de jongsten onder ons. De dieren dagen peuters en kleuters uit om in het spiegeltje te kijken en hen na te doen. De beer vraagt om je meest knorrige gezicht op te zetten en daarbij te brommen. De kikker steekt dan weer zijn tong zo ver mogelijk uit en slurpt daarbij zoveel mogelijk water op.Dit doe-boekje leert peuters en kleuters hun eigen gezicht kennen. Met je wenkbrauwen kan je fronsen, met je mond kan je geeuwen en je kan zelfs je wangen opblazen! Ook wordt er aandacht besteed aan het leren kennen van het gezicht door aanrakingen. De aap stopt zijn vinger in zijn neus en de koala aait zachtjes de toppen van zijn oortjes. Zo komt zowel het gezicht, de handen én de gezichtsuitdrukkingen aan bod.De felgekleurde illustraties van Thierry Bedouet bestaan uit slechts enkele kleuren, grote cirkelvormen en duidelijke expressieve gezichtsuitdrukkingen. De eenvoud in de illustraties zorgt voor …Lees verder