Makkelijk lezen
Nederlands

Ik lees nooit een boek : in makkelijke taal

+1
Ik lees nooit een boek : in makkelijke taal
×
Ik lees nooit een boek : in makkelijke taal Ik lees nooit een boek : in makkelijke taal

Ik lees nooit een boek : in makkelijke taal

In de reeks:
Hoe kies je een boek? En wat voor soorten boeken zijn er? De bekende schrijfster Yvonne Kroonenberg vertelt van alles over lezen. Ook over het plezier dat je met lezen kunt hebben. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden, leesniveau B1. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Boeken, Lezen, Schrijven
Titel
Ik lees nooit een boek : in makkelijke taal
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2020
87 p. : ill.
ISBN
9789086965175 (paperback)

Besprekingen

Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de uitgever vertelt de auteur met humor en zelfrelativering over lezen en schrijven. Over dat je niet aan de buitenkant ziet of iemand dat minder goed kan, over de obstakels in de leefomgeving als je niet goed kunt lezen. In korte hoofdstukken komen verschillende genres voorbij, hoe je een boek kiest met behulp van de flaptekst, en wanneer een boek goed of slecht is geschreven en dat lezen je iets leert over het echte leven. Over de ik- of de hij-/zij-vorm, over dialogen en perspectief, en wat het verschil is tussen het boek en de film. Om de paar verhalen volgt een belangrijke quote. De stukjes zijn afzonderlijk te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig, met gemakkelijke woorden en korte zinnen. De vlotte stijl maakt dat je doorleest. Verscheen in de reeks 'Leeslicht', waarvoor de schrijfste nog drie titels schreef. Een aanrader voor wie zich wil verdiepen in het hoe en waarom van lezen. Daarom is het boek eigenlijk geschikt voor jong en oud, of j…Lees verder

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar ouder. Op de lagere school werd ze veel gepest.

Haar ouders voedden haar heel vrij op; er werden weinig grenzen gesteld.

In 1968 behaalde zij in Scheveningen het diploma van het gymnasium en ging een jaar naar Amerika. Terug in Nederland studeerde zij psychologie in Leiden. Daarna is ze vijf jaar als psychother…Lees verder op Wikipedia