Livre audio

Het carnaval der dieren

Camille Saint-Saëns (compositeur), Ivo De Wijs (narrateur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Nonsensrijmpjes, gemaakt naar aanleiding van het muziekstuk 'Het Carnaval der Dieren' van Camille Saint-Saens, die op de cd worden voorgelezen. Met grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het carnaval der dieren
Compositeur
Camille Saint-Saëns 1835-1921
Narrateur
Ivo De Wijs
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Interprète
Martha Argerich 1941- (piano) Nelson Freire  (piano) Gidon Kremer 1947- (viool) Isabelle Van Keulen 1966- (viool) Mischa Maisky  (cello)
Éditeur
Universal, 2006
1 cd + boekje
ISBN
9789025740573
EAN
0028947697855

Commentaires

Het bekende muziekstuk van de componist Camille Saint-Saens (1835-1921) is van tekst voorzien door tekstdichter en presentator Ivo de Wijs. Voor ieder dier of groep dieren heeft hij een kort onzinrijmpje gemaakt. De tekst is ruim gedrukt in een grote letter. Het eenvoudige woordgebruik is origineel en ritmisch. Bij elk gedichtje staat een tekening die het grappige van de tekst onderstreept. De illustraties kennen een fijne lijnvoering en zijn rustig van kleur. Het prentenboekje heeft het formaat van een cd-hoesje. De bijgevoegde cd bevat een muziekopname uit 1988 waaraan o.a. Gidon Kremer en Nelson Freier meewerkten. De geluidskwaliteit van de opname is nogal dof. De muziek wordt afgewisseld met de teksten die door de schrijver worden voorgelezen. Deze uitgave is zowel in huiselijke kring als in het (muziek)onderwijs zeer geschikt als introductie op klassieke muziek, voor kinderen van circa 5 jaar. Er wordt geen informatie gegeven over de componist, wel over de tekstdichter en de illu…Lire la suite

Saint-Saëns. Het Carnaval der Dieren

Grappig op rijm gezet door Ivo de Wijs vind je in dit kleine boekje eerst een gedicht gevolgd door het passend muziekfragment uit 'Het Carnaval der Dieren'. In deze volgorde hoor je de leeuw, de kippen en de hanen, de halfezels, de schildpadden, de olifant, de kangoeroes, het aquarium, de langoren, de koekoek, de volière, de pianisten, de fossielen, de zwaan en tenslotte de finale. Omdat de pianist en de fossielen ietwat vreemd aandoen in deze carnavalstoet, bekijken we ze nader. En dan lees je: De allerbeste musicus/ van alle mededingers/ was onbetwist/ die pianist/ met tweeëntwintig vingers(een krokodil). En dan de fossielen: Fossielen, dat zijn resten/ van wat verloren is gegaan/ van planten uit voorbije tijden/ van dieren die niet meer bestaan/ je kent allicht de dinosaurus/ maar zeg eens, ken je de centaurus?/ Dat was een wezen met een baard/ van voren mens, van achter paard/ van al die centauren, het is zonde/ zijn nooit fossielen teruggevonden. Het ritme en het rijm zitten g…Lire la suite

À propos de Camille Saint-Saëns

Charles Camille Saint-Saëns (/sɛ̃.sɑ̃s/), né à Paris le 9 octobre 1835 et mort à Alger le 16 décembre 1921, est un pianiste, organiste et compositeur français de l'époque romantique.

Il a écrit douze opéras, dont le plus connu est Samson et Dalila (1877), de nombreux oratorios, cinq symphonies, cinq concertos pour piano, trois pour violon et deux pour violoncelle, des compositions chorales, un Requiem, un Oratorio de Noël, de la musique de chambre et des pièces pittoresques, dont Le Carnaval des animaux (1886).

De plus, il occupe une place particulière dans l'histoire du cinéma, puisqu'il est, en 1908, le tout premier compositeur de renom à composer une musique spécialement pour un film, L'Assassinat du duc de Guise.

BiographieEn lire plus sur Wikipedia