Livre
Néerlandais

Dikkie Dik viert kerstmis

Jet Boeke (auteur), Arthur Van Norden (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bundel met vier kerstverhalen over Dikkie Dik. Prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in aquarel. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Dikkie Dik viert kerstmis
Auteur
Jet Boeke Arthur Van Norden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789025744779

Commentaires

Dikkie Dik viert kerstmis is een verzamelbundel met kerstverhalen rond de beroemde rosse poes. Dikkie Dik, bekend van Sesamstraat, haalt telkens ondeugende poezenstreken uit. Die worden op een humoristische manier met weinig woorden verteld ? gemiddeld drie regels tekst onder een grote, omkaderde prent.
In het eerste verhaal eten Dikkie Dik en zijn vriend Poes Muis alle kerstkransjes uit de kerstboom. Wanneer ze vechten om het laatste kransje dat erg hoog in de boom hangt, valt alle versiering uit de boom en raken zij volledig verstrikt in de draden van de kerstverlichting. Dikkie Dik is ook een erg nieuwsgierige poes, zo blijkt uit het tweede verhaal. Hij krabt stilletjes alle kerstcadeautjes open in de hoop op kattenbrokken. Als die er niet zijn, amuseert Dikkie Dik zich geweldig met het krakende en ritselende kerstpapier, wat een echte puinhoop rond de kerstboom veroorzaakt. In het verhaal 'Sterren' wil Dikkie Dik de sneeuwpop een mooie stokster afhandig maken, maar dat l…Lire la suite
Dikkie Dik, inmiddels al dertig jaar bekend van televisie (Sesamstraat) en uit de talloze verhalen in boekvorm, viert kerstfeest. De opbouw van dit vierkante prentenboek en de uitvoering zijn als vertrouwd: een bundeling van vier verhalen, uitgevoerd in grote, omkaderde, kleurrijke prenten met daaronder meestal drie regels tekst, die samen de humoristische verhalen vertellen. Zo haalt Dikkie Dik samen met Poes Muis de koekjes uit de boom (waarbij de twee deugnieten verstrikt raken in het snoer met lampjes), pakt hij alle cadeautjes uit, wil hij de sneeuwman zijn prachtige ster ontfutselen en krijgt hij een heuse kattenkerstboom vol knabbeldingen. Op het voorplat zijn kerstversieringen, een slinger en de naam Dikkie Dik versierd met opgeplakte glittertjes. Eerder verscheen ook 'Dikkie Dik viert Sinterklaas'*. Een leuk en bruikbaar kijk- en voorleesboek voor peuters en kleuters voor onder de kerstboom. Vanaf ca. 2 jaar.

Dikkie Dik viert Kerstmis

Dit boek bevat twee oude en twee nieuwe Dikkie-Dik-verhalen over Kerstmis. In 'Kerstkransjes' eten Dikkie Dik en Poes Muis alle snoepjes uit de Kerstboom, daarna zoekt Dikkie Dik kattenbrokjes in de pakjes 'Onder de kerstboom', Beer houdt een ster vast in 'Sterren', en tot slot versiert Dikkie Dik 'Een poezenkerstboom'. De supereenvoudige prenten (zes per verhaal) spreken voor zich: per blad een grote illustratie en zeer weinig tekst, zodat ook de allerkleinsten geboeid kijken en luisteren naar de avonturen van de rosse kat uit Sesamstraat. Het blijft allemaal heel simpel en herkenbaar en toont hoe een dikke kater in kleine dingen groot kan zijn. Het boek kreeg bovendien een fancy omslag met glitters en flocking, wat het allemaal nog leuker maakt. En dat alles voor een zeer behoorlijke prijs.