Police dyslexie
Néerlandais

Zzzoef!

Mariëtte Aerts (auteur), Charlotte Dematons (dessinateur)

Zzzoef!

Mariëtte Aerts (auteur), Charlotte Dematons (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Bik en Borre zien langs de weg een vliegende schotel liggen. Er komt een vreemd wezen uit. Hij vraagt of Bik en Borre een eindje mee willen vliegen. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI M5, AVI 8
Titre
Zzzoef!
Auteur
Mariëtte Aerts
Dessinateur
Charlotte Dematons
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2009
45 p. : ill.
ISBN
9789051160970 (hardback)

Commentaires

Twee broers van acht en vijf, Bik en Borre, kijken verlangend naar een kermis, maar omdat ze geen geld hebben, gaan ze weer naar huis. Wat ze onderweg tegenkomen, is nog uitdagender: een soort vliegende schotel! De vrolijke, ondernemende Borre klimt erin. Tot schrik van zijn grote broer, die dan maar mee binnensluipt, is het er donker. Per toeval heeft Borre lucifers bij. Bijna nog voor Bik hem berispt, strijkt hij al eentje af. Zo zien ze dat er een grappig, groen mannetje aan boord is. Het heeft zes ogen en vier armen! Het ruimtewezen blijkt lucifers nodig te hebben. Als dank voor de hulp krijgen de broers een ritje cadeau, niet op de kermis, maar in de ruimte. Jammer genoeg krijgt Bik een groen kleurtje en keren ze al snel terug. Met een dubbel gevoel stappen ze even later naar huis en bedenken ze een aanvaardbare smoes voor hun veel te late terugkeer. Want de realiteit tart alle fictie...
Mariëtte Aerts stak het fantasierijke verhaal van Zzzoef! vol met zeer realistische…Lire la suite
Als de broers Bik en Borre van de kermis naar huis lopen, zien ze langs de weg een soort vliegende schotel staan. Er komt een vreemd mannetje met zes ogen uit. Borre is niet bang voor het wezen en stapt op hem af. Samen maken ze een vlucht, totdat Bik misselijk wordt en ze weer terug moeten keren. Dit boek is een deel uit de serie 'Hoera, ik kan lezen'. Kinderen leren met deze boeken met plezier lezen, AVI-M5. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met eigentijdse waterverftekeningen. Het heeft een duidelijke lay-out en een lettertype dat speciaal bedoeld is voor mensen die moeite hebben met lezen. Geschikt voor ongeveer 8-jarigen die van sciencefiction en fantasie houden. Het verhaal kan zowel zelf gelezen als voorgelezen worden.

Zzzoef!

Wanneer de broertjes Bik en Borre van de kermis naar huis lopen, ontdekken ze aan de rand van het bos een vliegende schotel. Nieuwsgierig gaat Borre naar binnen, gevolgd door zijn oudere broer Bik. Ze maken kennis met een buitenaards wezen dat er wel nogal vreemd uitziet, maar gelukkig helemaal niet boosaardig is. Het mannetje prutst een beetje aan het ruimtetuig dat plotseling opstijgt. Borre vindt het allemaal bijzonder spannend, maar Bik voelt zich helemaal niet lekker. Het wezen brengt hen dan maar terug naar huis. Nu nog even snel iets verzinnen dat acceptabel klinkt als verklaring voor hun late thuiskomst. Dit boekje past in de reeks 'Hoera, ik kan lezen' voor beginnende lezertjes. Een saai verhaal van dertien-in-een-dozijn dat ook nog eens ouderwets geïllustreerd werd.