Livre
Anglais

Restoration

Rose Tremain (author (main))
Een student medicijnen, die tijdens de Restauratie (1660) in de ban van de Engelse koning raakt, huwt op diens verzoek diens maîtresse, maar valt spoedig daarna in ongenade.
Titre
Restoration
Author (main)
Rose Tremain
Langue
Anglais
Éditeur
London: Vintage, 2009
XV, 399 p.
ISBN
9780099529637

Commentaires

Medisch student Robert Merivel raakt tijdens de Restauratie (1660) in de ban van de Engelse koning Charles II die hem als speelbal voor zijn grillen gebruikt. Zo moet hij voor de vorm diens maîtresse huwen, in ruil voor een landgoed in Norfolk. Na een periode van luxe wordt hij verliefd op zijn eigen vrouw, waardoor hij in ongenade valt. Hij gaat bij een groepje Quakers werken die een psychiatrische inrichting leiden, hetgeen zijn leven verandert en zijn eigen 'restauratie' bewerkstelligt. Tegen een kleurrijke historische achtergrond wordt met veel psychologisch inzicht de handelwijze van de hoofdpersoon getekend. Een levendig, origineel verhaal - geschreven in de ik-vorm - in een klaar, helder proza, dat geïnteresseerden zeker zal aanspreken. Winnaar van de Book of the Year Award 1989 en genomineerd voor de Booker Prize. Normale druk.

À propos de Rose Tremain

Rose Tremain, née le 2 août 1943 à Londres, est une romancière britannique, lauréate du James Tait Black Memorial Prize, du Prix Orange pour la fiction, du Whitbread Book Award (aujourd'hui prix Costa) et, en France, du prix Femina étranger.

Deux de ses œuvres ont été adaptées à l'écran, l'une sous le titre Le Don du roi par Michael Hoffman en 1995 et l'autre, une nouvelle extraite de Les Ténèbres de Wallis Simpson, sous le titre Ricky par François Ozon en 2009.

Biographie

À l'université d'East Anglia, elle a été le professeur de Tracy Chevalier.

Elle est l'épouse du biographe Richard Holmes.

Distinctions

  • Commandeur de l'ordre de l'Empire britannique
  • Membre de la Royal Society of Literature
  • Prix Orange pour la fiction 2008, pour En lire plus sur Wikipedia